Στην Αετοφωλιά της Πάρνηθας

Action Fun με πεζοπορία στην αετοφωλιά της Πάρνηθας.

Στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας βρίσκεται η θέση Σκίπιζα, που στα Αρβανίτικα σημαίνει αετοφωλιά.
Η θέα από το σημείο αυτό της Πάρνηθας είναι μοναδική, καθώς μπορούμε να δούμε από τη Σαλαμίνα μέχρι και το Αλιβέρι Ευβοίας, με εύρος 225 μοίρες προς το βορρά!
Θα επισκεφτούμε το ξύλινο ομώνυμο πυροφυλάκιο των εθελοντών δασοπυροσβεστών (ΕΔΑΣΑ), που λόγω της στρατηγικής του θέσης, έχουν εντοπιστεί δεκάδες δασικές πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, ενώ με πολύ καθαρό καιρό έχει καταγραφεί ακόμα και πυρκαγιά στον Παρνασσό.

Η διαδρομή ανάμεσα στα αιθέρια έλαια και τα έντονα αρώματα της φύσης, είναι ιδανική για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος.
Δασωμένα μονοπάτια, κατηφόρες και ανηφόρες θα διαβούμε, για να καταλήξουμε στην πηγή της Σκίπιζας αρχικά, και μετά στην αετοφωλιά της Πάρνηθας, στα 1265μ. υψόμετρο!

Ιδανική διαδρομή κοντά στην Αθήνα, για μικρούς και μεγάλους και όλα τα επίπεδα φυσική κατάστασης, καθώς επιλέγοντας το σημείο εκκίνησης, μπορούμε να ρυθμίσουμε τη χρονική διάρκεια μεταξύ 01:30′-5:00′ ωρών, καθώς και το βαθμός δυσκολίας.
Κατάλληλη για προχωρημένους με καλή φυσική κατάσταση ή αρχάριους και παιδιά από 6 ετών.

Βάζουμε την πεζοπορία στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μας, καθώς βελτιώνει γρήγορα τη σωματική μας αντοχή και τη γενικότερη φυσική μας κατάσταση, την ώρα που εμείς περνάμε ευχάριστα με φίλους ή γνωρίζουμε νέους με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Ελάτε μαζί μας και δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να αποδράσει σε βουνά, ποτάμια και θάλασσες!
Μόνοι σας ή με την παρέα σας, ελάτε να το ζήσουμε μαζί!!!
Με την Action Fun φυσικά!

actionfun-dimofileis-ekdiloseis-skipiza-parnithas-site

Activity Profile

χρονική διάρκεια
Επιλογή 1:30'-5:00' ώρες
Δυσκολία διαδρομής
Εύκολο ή Δύσκολο
Τύπος διαδρομής
Εμπρός-Πίσω ή Κυκλική
Μήκος διαδρομής
3-12χλμ.

Πληροφορίες εκδήλωσης