Ξενάγηση στη λίμνη και το φράγμα Μαραθώνα

Action Fun με ξενάγηση στο φράγμα της λίμνης Μαραθώνα και παιχνίδια δεξιοτήτων!

Τη σημερινή εποχή στις περισσότερες χώρες του κόσμου, το νερό θεωρείται δεδομένο σε κάθε σπίτι, απλά ανοίγοντας τη βρύση. Πως όμως το νερό συλλέγεται, πως μεταφέρεται, πως καθαρίζεται για να είναι πόσιμο και πως στη συνέχεια φτάνει μέχρι το σπίτι μας;
Τι γινόταν τα παλιότερα χρόνια στην Αθήνα και πως κατασκευάστηκε το πολύ σημαντικό έργο του φράγματος στο Μαραθώνα, δημιουργώντας τη λίμνη;

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν το μουσείο νερού, και να παρακολουθήσουν σε ολιγόλεπτο βίντεο την ιστορία κατασκευής του φράγματος (προσφορά της ΕΥΔΑΠ).
Τα παιδιά μαθαίνουν για τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν, βλέπουν στο μικρό μουσείο τα εργαλεία και την τεχνολογία της τότε εποχής και σε συνδυασμό με την εκτενέστερη ενημέρωση από τους συνοδούς μας, συνειδητοποιούν την πολύτιμη αξία του νερού.
Κοντά στο εντυπωσιακό οικοσύστημα της λίμνης, μαθαίνουν για τη χλωρίδα και την πανίδα, ενώ συμμετέχουν σε παιχνίδια δράσης και δεξιοτήτων προσαρμοσμένα στο χώρο, διασκεδάζοντας ποιοτικά.

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς μέσα από την ενημέρωση, τη γνώση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια
~100' λεπτά
Συμμετέχοντες
25-100 παιδιά
Ηλικίες
6-17 ετών
Κόστος
6€/παιδί

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις περιοχές

Πρόγραμμα

Στη λίμνη και το φράγμα Μαραθώνα.

  • Άφιξη με το πούλμαν σας και αποβίβαση.
  • Ξενάγηση στο μουσείο νερού και παρακολούθηση ιστορικού βίντεο, σε κτίριο του παλιού οικισμού.
  • Διάλειμμα και κολατσιό.
  • Παιχνίδια δράσης και δεξιοτήτων.
  • Περιβαλλοντική ενημέρωση για το οικοσύστημα της λίμνης.
  • Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το σχολείο.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Τα παιδιά πρέπει να έχουν σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο και κατάλληλα παπούτσια και ρούχα για υπαίθριο περιβάλλον, ανάλογα την εποχή και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη μέρα της επίσκεψης.

Η ροή του προγράμματος αν χρειαστεί μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα την περιοχή, τις καιρικές συνθήκες και τον αριθμό συμμετεχόντων.

Τα παιχνίδια δεξιοτήτων επιλέγονται ανάλογα με την ηλικία, τον αριθμό συμμετεχόντων και τον διαθέσιμο χρόνο του σχολείου.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση, έμπειρους εκπαιδευτές/συντονιστές/συνοδούς βουνού, καθώς και τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, όπου απαιτείται.