Ξενάγηση στη λίμνη και το φράγμα Μαραθώνα

Action Fun με ξενάγηση, παιχνίδια δεξιοτήτων και βόλτα στη λίμνη και το Φράγμα Μαραθώνα!

Τη σημερινή εποχή στις περισσότερες χώρες του κόσμου, το νερό θεωρείτε δεδομένο σε κάθε σπίτι, απλά ανοίγοντας τη βρύση. Πως όμως το νερό συλλέγεται, πως μεταφέρεται, πως καθαρίζετε για να είναι πόσιμο και πως στη συνέχεια φτάνει μέχρι το σπίτι μας;
Τι γινόταν τα παλιότερα χρόνια στην Αθήνα και πως κατασκευάστηκε το πολύ σημαντικό έργο του φράγματος στο Μαραθώνα, δημιουργώντας τη λίμνη;

Τα παιδιά με ξενάγηση στο μουσείο νερού, παρακολουθώντας σε βίντεο προβολή την ιστορία κατασκευής του φράγματος και των δυσκολιών που έπρεπε να ξεπεραστούν, βλέποντας τα εργαλεία και την τεχνολογία της τότε εποχής, αλλά και την ανθρώπινη προσπάθεια που χρειάστηκε για την ολοκλήρωση του, συνειδητοποιούν την πολύτιμη αξία του νερού.
Περπατώντας την παραλίμνια διαδρομή στο εντυπωσιακό οικοσύστημα της λίμνης, μαθαίνουν για τη χλωρίδα και την πανίδα, ενώ συμμετέχουν σε παιχνίδια δεξιοτήτων προσαρμοσμένα στο χώρο, διασκεδάζοντας ποιοτικά.

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, μέσα από την ενημέρωση, τη γνώση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια
~120' λεπτά
Συμμετέχοντες
25-100 παιδιά
Ηλικίες
6-17 ετών
Κόστος
6€/παιδί

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις περιοχές

Πρόγραμμα

Στη λίμνη και το φράγμα Μαραθώνα.

  • Άφιξη με το πούλμαν σας και αποβίβαση.
  • Ξενάγηση στο μουσείο νερού και παρακολούθηση ιστορικού βίντεο, σε κτίριο του παλιού οικισμού.
  • Διάλειμμα και κολατσιό.
  • Παιχνίδια δράσης και δεξιοτήτων.
  • Παραλίμνιος περίπατος περνώντας από τον πύργο υδροληψίας και γνωριμία με το οικοσύστημα της λίμνης.
  • Επίσκεψη στο αντίγραφο του ναού των Αθηναίων (κατόπιν συνεννόησης).
  • Επιστροφή στο πούλμαν και αναχώρηση για το σχολείο.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Τα παιδιά πρέπει να έχουν σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο και κατάλληλα παπούτσια και ρούχα για υπαίθριο περιβάλλον, ανάλογα την εποχή και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη μέρα της επίσκεψης.

Η ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα την περιοχή, τις καιρικές συνθήκες και τον αριθμό συμμετεχόντων.

Τα παιχνίδια δεξιοτήτων επιλέγονται ανάλογα με την ηλικία, τον αριθμό συμμετεχόντων και τον διαθέσιμο χρόνο του σχολείου.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση, έμπειρους εκπαιδευτές/συντονιστές/συνοδούς βουνού, καθώς και τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, όπου απαιτείτε.