Πεζοπορία στον Παρνασσό, Αγόριανη – Πολύδροσο

Action Fun με πεζοπορία στον Παρνασσό, σε μια εκπληκτική διαδρομή μέσα στο ελατόδασος.
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί, μια διαφορετική πλευρά του εντυπωσιακού βουνού.

Ο Παρνασσός είναι από τα πιο γνωστά βουνά της Ελλάδας. Εκεί βρίσκετε το διάσημο σε όλο τον κόσμο, αρχαίο μαντείο των Δελφών και το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας.

Ο μεγάλος αυτός ορεινός όγκος, με την μεγάλη ποικιλομορφία και με ψηλότερη κορυφή τη Λιάκουρα στα 2457μ. έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός, καθώς φιλοξενεί μια εξαιρετικά πλούσια και σπάνια χλωρίδα, από ~900 διαφορετικά είδη, που περιλαμβάνει 10 τοπικά ενδημικά είδη και 25 ενδημικά της Ελλάδας, καθώς και αντίστοιχα πλούσια πανίδα!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, είναι μέρος του Εθνικού Μονοπατιού “22” και ξεκινάει από το χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος).
Κινείται σε περιοχή με μεγάλη ποικιλομορφία από έλατα, μαυρόπευκα, κέδρους, αγριομηλιές, πολλά μανιτάρια, ενώ προς το τέλος θα συναντήσουμε μεγάλα πουρνάρια, σε μέγεθος δέντρου.
Με πολλές εναλλαγές στο τοπίο, από πυκνό δάσος, σε λιβάδια με απίστευτη θέα σε βουνοκορφές και κάμπους, περνάει δίπλα από ένα εντυπωσιακό σπηλαιοβάραθρο και ένα πηγάδι, για να φτάσει μέχρι το Πολύδροσο (Σουβάλα).

Στο σημείο που καταλήγει η διαδρομή, είναι η πολύ όμορφη πηγή της Αγ. Ελεούσας με την εντυπωσιακή υδρόβια βλάστηση μέσα σε τεχνητή πισίνα.
Πηγάζει μέσα από μεγάλη τρύπα του βράχου που βρίσκεται κάτω από το νερό και στο παρελθόν έχει εξερευνηθεί από σπηλαιοδύτες.

Εύκολη πεζοπορία που αρχικά κινείται με μικρές υψομετρικές διαφορές, ενώ στη συνέχεια γίνεται ήπια κατηφορική μέχρι το τέλος.
Κατάλληλη και για αρχάριους πεζοπόρους, αλλά και παιδιά εξοικειωμένα σε ορεινές διαδρομές από ~14 ετών.

Η διαδρομή έχει επιλεγεί σε τέτοιο υψόμετρο ώστε να μην επηρεαστεί σε περίτωση χιονόπτωσης στην περιοχή.
Στο τέλος της πεζοπορίας θα παραμείνουμε στο Πολύδροσο προς βρώσιν και πόσιν.

Ελάτε μαζί μας και δοκιμάστε την πιο ήπια μορφή άσκησης, που βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση και μας γεμίζει ευεξία και θετική ενέργεια, .
Ποιοτικός χρόνος σε εκπληκτικές διαδρομές μέσα στη φύση, περνώντας ευχάριστες ώρες στο δάσος με φίλους ή γνωρίζοντας νέους με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Μόνοι ή με τη παρέα σας, θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για να απολαύσουμε μια πανέμορφη πεζοπορική εξόρμηση, στην άγνωστη πλευρά του Παρνασσού.

Ελάτε στην Action Fun και αποδράστε, σε βουνά, ποτάμια και θάλασσες!!!

We keep you in touch with nature!
Action Fun.
Φυσικά!

actionfun--pezopories--2023-02-12--parnassos-agoriani-polydrosos

Activity Profile

χρονική διάρκεια
4 ώρες
Δυσκολία διαδρομής
Α'
Τύπος διαδρομής
Διάσχιση
Μήκος διαδρομής
10χλμ
Μέγιστο υψόμετρο
975μ.
Ελάχιστο υψόμετρο
310μ.
Θετική Υψομετρική
400μ.
Αρνητική Υψομετρική
830.

Πληροφορίες εκδήλωσης