Ορειβατικό Σκι

Το χειμώνα δοκιμάστε μία ξεχωριστή βόλτα στα χιονισμένα τοπία των βουνών, πάνω στο απάτητο χιόνι, με την χρήση ειδικών πέδιλων, υπό την καθοδήγηση οδηγών αθλητών του ορειβατικού σκι.

Το ορειβατικό σκι προηγείται των άλλων αθλημάτων που χρησιμοποιούν πέδιλα, καθώς ήταν τρόπος μετακίνησής τα παλιότερα χρόνια, σε περιοχές οι οποίες κατοικούνταν και παρέμεναν χιονισμένες, αρκετούς μήνες του χρόνου.

Στην εκδρομική του μορφή, περιλαμβάνει και το στοιχείο της εξερεύνησης σε γυμνό ή δασωμένο περιβάλλον στο απάτητο χιόνι, ενώ προσφέρει την ελευθερία κίνησης σχεδόν παντού στο βουνό, χρησιμοποιώντας τις δικές μας δυνάμεις, είτε για την ανάβαση είτε για την περισσότερο διασκεδαστική κατάβαση.
Πέρα από την απόλαυση και τις συγκινήσεις που προσφέρει στο κατάλευκο χειμερινό τοπίο, βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση και ευεξία.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πρωτύτερη εμπειρία και ο βαθμός δυσκολίας καθορίζεται, από την εμπειρία και την ηλικία των συμμετεχόντων. Προηγείται θεωρητικό και πρακτικό μάθημα για την τεχνική κίνησης με τα ορειβατικά σκι και γνωρίζουμε το εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ζήσε μια δυνατή εμπειρία στο κατάλευκο τοπίο!