Αναρρίχηση γνωριμίας, σε εσωτερική ή εξωτερική εκπαιδευτική πίστα

Action Fun με αναρρίχηση γνωριμίας, για παιδιά με καθόλου ή μικρή πρωτύτερη εμπειρία.

Με προτεραιότητα στην ασφάλεια, η αναρρίχηση είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί συνδυασμό δημιουργικής σκέψης, αυτοσυγκέντρωσης και σωματικής δραστηριότητας, ενώ πλέον ανήκει στα Ολυμπιακά αθλήματα.
Όλοι έχουμε κάποια στιγμή σκαρφαλώσει, είναι κάτι που έχουμε στο ανθρώπινο DNA και οι αναρριχητικές ικανότητες, υπάρχουν από τη στιγμή που θα γεννηθούμε.
Με την καθοδήγηση έμπειρων πιστοποιημένων εκπαιδευτών, τον απαραίτητο πιστοποιημένο εξοπλισμό και με απόλυτη ασφάλεια, τα παιδιά θα σκαρφαλώσουν σε εκπαιδευτικές χαμηλές διαδρομές και θα νιώσουν μοναδικά συναισθήματα!

Κάθε παιδί ασφαλίζεται αντίστοιχα από έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή!

Με το σκαρφάλωμα γυμνάζεται όλο το σώμα ενώ βελτιώνεται και η ισορροπία.
Κάθε διαδρομή αποτελεί έναν γρίφο που πρέπει να επιλύσουν τα παιδιά, με στόχο την κορυφή, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική διαδικασία.
Ακόμα και τυχόν γλιστρήματα, είναι ασφαλείς και διασκεδαστικές εμπειρίες μάθησης, που θα τα βοηθήσει στη διαχείριση του φόβου και στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, δίνοντας τους την ευκαιρία να διδαχθούν από τα λάθη τους για την επίτευξη του τελικού στόχου.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πρωτύτερη εμπειρία, καθώς το πρόγραμμα είναι ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά που θα δοκιμάσουν πρώτη φορά!
Οι διαδρομές είναι με μικρό βαθμός δυσκολίας, σε εκπαιδευτικές χαμηλές διαδρομές.

Η αναρρίχηση πραγματοποιείτε σε εσωτερική πιστοποιημένη αναρριχητική πίστα ή αν επιθυμείτε σε φυσικό περιβάλλον, σε οργανωμένα και ασφαλισμένα εκπαιδευτικά αναρριχητικά πεδία.
Πριν τη δραστηριότητα προηγείται αναλυτικό θεωριτικό μάθημα για την τεχνική της αναρρίχησης και για τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουμε.
Παρέχεται όλος ο απαραίτητος πιστοποιημένος εξοπλισμός και τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα.
Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της αναρρίχησης είναι δεμένα με πιστοποιημένο σχοινί, φορούν μποντριέ και κράνος.
Κάθε παιδί ασφαλίζεται αντίστοιχα από έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια
120' λεπτά
Συμμετέχοντες
20-50 παιδιά
Ηλικίες
6-18 ετών
Κόστος
από 8€/παιδί

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις περιοχές

Πρόγραμμα

  • Άφιξη και αποβίβαση από τα πούλμαν.
  • Ενημέρωση για το άθλημα της αναρρίχησης, βασικές αρχές, τεχνική και εκπαιδευτική επίδειξη από πιστοποιημένο εκπαιδευτή.
  • Ενημέρωση για τον πιστοποιημένο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Διαχωρισμός των παιδιών σε ομάδες και ζέσταμα σε χαμηλή διαδρομή.
  • Ασφάλιση των παιδιών και έναρξη εκπαιδευτικής αναρρίχησης (το κάθε παιδί ασφαλίζεται αντίστοιχα από έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή).
  • Παράλληλα με την αναρρίχηση, παρακολουθούμε και σχολιάζουμε, την τεχνική και τις απορίες των παιδιών.
  • Ενδιάμεσα στο πρόγραμμα, τα παιδιά θα έχουν διάλειμμα για το κολατσιό τους.
  • Λήξη προγράμματος, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το σχολείο.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Τα παιδιά να έχουν νερό, σνακ και καλά αθλητικά παπούτσια.

Αν πρόκειται για εξωτερικό αναρριχητικό πεδίο, επιπρόσθετα σακίδιο πλάτης και ρούχα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη μέρα της επίσκεψης.

Η ροή του προγράμματος αν χρειαστεί, μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα την περιοχή, τις καιρικές συνθήκες και τον αριθμό συμμετεχόντων.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση, έμπειρους πιστοποιημένους εκπαιδευτές/συντονιστές/συνοδούς βουνού, καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, όπου απαιτείται.