Αρπακτικά πτηνά, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας.

Action Fun με εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας, με τα αρπακτικά πτηνά.

Τα παιδιά θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, γνωρίζοντας από κοντά εκπαιδευμένα αρπακτικά πτηνά (αετό, γεράκι, μπούφο, κουκουβάγια) στο φυσικό τους περιβάλλον, θα μάθουν τα πάντα για αυτά και θα τα απολαύσουν να πετάνε.

Ξεκινάμε με περίπατο στο πανέμορφο δασικό περιβάλλον, περιβαλλοντική ενημέρωση για την περιοχή που βρισκόμαστε, και συνεχίζουμε με προορισμό το σημείο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τα αρπακτικά πτηνά.

Τα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα με τα αρπακτικά πτηνά, είναι μια από τις πλέον χρήσιμες εφαρμογές, καθώς ακόμα και εκπαιδευτικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, συνεργάζονται με πιστοποιημένους γερακάρηδες, ώστε να πραγματοποιούνται βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με την χρήση αρπακτικών πτηνών.

Η βιωματική εκπαίδευση των παιδιών με την παρουσία των αρπακτικών πτηνών και η άμεση επαφή μαζί τους, είναι μια αξέχαστη εμπειρία!
Παράλληλα είναι πολύ αποδοτική στην επίτευξη της ευαισθητοποίησης των παιδιών (σε σχέση με άλλες μεθόδους), για την προστασία της βιοποικιλότητας και πιο συγκεκριμένα των αρπακτικών πτηνών.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια
100' λεπτά
Συμμετέχοντες
30-100 παιδιά
Ηλικίες
6-18 ετών
Κόστος
από 6€/παιδί

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις περιοχές

Πρόγραμμα

  • Άφιξη και αποβίβαση από τα πούλμαν.
  • Περίπατο στο δάσος και περιβαλλοντική ενημέρωση.
  • Διάλειμμα και κολατσιό.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας, με τα αρπακτικά πτηνά.
  • Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το σχολείο.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Τα παιδιά πρέπει να έχουν σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο, κατάλληλα παπούτσια και ρούχα για υπαίθριο περιβάλλον, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη μέρα της επίσκεψης.

Η ροή του προγράμματος αν χρειαστεί, μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα την περιοχή, τις καιρικές συνθήκες και τον αριθμό συμμετεχόντων.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση, έμπειρους πιστοποιημένους γερακάρηδες/συνοδούς βουνού, καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά, για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, όπου απαιτείτε.

Ελάχιστη χρέωση προγράμματος 240€.