Περίπατος – Περιβαλλοντική ενημέρωση - Κυνήγι θησαυρού στο δάσος

Action Fun με περιήγηση για τα παιδιά σε επαφή με τη φύση.

Βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, εξοικειώνονται με το φυσικό περιβάλλον και σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική ενημέρωση, κατανοούν τις ιδιαιτερότητές του.

Κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσα στο δάσος.

Απίθανη δραστηριότητα για τα παιδιά, με γρίφους για την χλωρίδα, πανίδα και τον προσανατολισμό. Τα παιδιά διασκεδάζουν περνώντας ποιοτικό χρόνο, κυριολεκτικά μέσα στη φύση.
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, λαμβάνουν τον πρώτο γρίφο και συνεχίζοντας κάθε φορά στον επόμενο γρίφο, έχουν σαν στόχο να συλλέξουν όλα τα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν τελικά στην ανακάλυψη του θησαυρού.
Τα παιδιά μέσα από την ακολουθία οδηγιών, την καλλιέργεια προσοχής, συντονισμού κινήσεων και τη δημιουργία νοητικών διαδρομών, οδηγούνται στη σωστή οργάνωση της σκέψης. Μην ξεχάσετε να φέρετε το θησαυρό, που θα βρουν τα παιδιά στο τέλος του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Διάρκεια
100' λεπτά
Συμμετέχοντες
25-50 παιδιά
Ηλικίες
5-18 ετών
Κόστος
6€/παιδί

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις περιοχές

Πρόγραμμα

  • Άφιξη και αποβίβαση από τα πούλμαν.
  • Πικνίκ στη φύση.
  • Περίπατος και περιβαλλοντική ενημέρωση για τη χλωρίδα της περιοχής, παρατηρώντας δέντρα και φυτά και αντίστοιχα την πανίδα, ψάχνοντας σημάδια και ίχνη από ζώα της περιοχής.
  • Κυνήγι χαμένου θησαυρού.
  • Επιστροφή στο πούλμαν και αναχώρηση για το σχολείο.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Τα παιδιά πρέπει να έχουν σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο και κατάλληλα παπούτσια και ρούχα για υπαίθριο περιβάλλον, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη μέρα της επίσκεψης.

Η ροή του προγράμματος αν χρειαστεί, μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα την περιοχή, τις καιρικές συνθήκες και τον αριθμό συμμετεχόντων.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση, έμπειρους εκπαιδευτές/συντονιστές/συνοδούς βουνού, καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, όπου απαιτείτε.

 

Η χρήση του τελεφερίκ είναι προαιρετική μόνο στα προγράμματα της Πάρνηθας και δεν έχει έξτρα κόστος.

Όσα παιδιά δεν επιθυμούν το τελεφερίκ, θα μετακινηθούν με το πούλμαν.

 

Ωράριο λειτουργίας τελεφερίκ: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 09:30’-15:00’.