Παρουσίαση των αθλημάτων και σπορ βουνού, σε υπαίθριο περιβάλλον ή στο σχολείο

Action Fun, παρουσίαση αθλημάτων και σπορ βουνού.
Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος γενικότερα και τα παιδιά ειδικότερα, έχουν την ανάγκη να βρεθούν στη φύση και ιδανικά, να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα ή σπορ που τους αρέσει, περνώντας ποιοτικό χρόνο, είτε σαν άθληση, είτε σαν διασκέδαση και αναψυχή.
Η μορφολογία και το εξαιρετικό κλίμα, κάνει την Ελλάδα ιδανικό προορισμό για τα σπορ βουνού.

Ποια είναι όμως όλα αυτά τα σπορ βουνού και πως μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα γι’ αυτά;
Η παρουσίαση και το ενημερωτικό αυτό πρόγραμμα, έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό.

Στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά για τις ορεινές δραστηριότητες, τι τους αρέσει και πως μπορούν να δραστηριοποιηθούν έξω στην ορεινή φύση.
Μέσα από την παρουσίαση, τα παιδιά αποκτούν μία πρώτη εικόνα, γνωρίζοντας το πλήθος των αθλημάτων και σπορ βουνού και ενημερώνονται για το καθένα ξεχωριστά.
Μαθαίνουν για τους κανόνες, για το πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια, επεξεργάζονται από κοντά τον εξοπλισμό του κάθε αθλήματος.
Παράλληλα με την αναλυτική ενημέρωση, παίρνουν τα πρώτα ερεθίσματα για τις δραστηριότητες στα φαράγγια, στις λίμνες, στα ποτάμια, στις ψηλές κορυφές, στα δάση, στα μονοπάτια, στο χιόνι, στους κάθετους βράχους και γενικότερα στην πανέμορφη ορεινή φύση!
Ενδεικτικά παρουσιάζονται η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ορεινή ποδηλασία, το σκι, το kayak, το rafting, το canyoning κ.α.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια
45'-120' λεπτά
Συμμετέχοντες
30-120 παιδιά
Ηλικίες
8-18 ετών
Κόστος
4-6€/παιδί

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις περιοχές

Πρόγραμμα

  • Στο χώρο του σχολείου υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης προβολής φωτογραφικού υλικού και βίντεο με προτζέκτορα.
  • Σε υπαίθριο χώρο (δάσος, πάρκο), έχουμε 20’ λεπτά περίπατο και διάλειμμα με κολατσιό πριν την παρουσίαση.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση, αναλυτική ενημέρωση αλλά και ζωντανή γνωριμία με τον εξοπλισμό από τα περισσότερα σπορ βουνού (σκι, kayak, ποδήλατο βουνού, αναρριχητικό και ορειβατικό εξοπλισμό κ.ά.).
  • Επιστροφή στο πούλμαν και αναχώρηση για το σχολείο.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Τα παιδιά για εκτός σχολείου παρουσίαση, να έχουν σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο, κατάλληλα παπούτσια και ρούχα για υπαίθριο περιβάλλον, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη μέρα της επίσκεψης.

Η ροή του προγράμματος αν χρειαστεί, μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα την περιοχή, τις καιρικές συνθήκες και τον αριθμό συμμετεχόντων.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση, έμπειρους εκπαιδευτές/συντονιστές/συνοδούς βουνού, καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, όπου απαιτείται.